Dobry ten sos, taki nie za ostry

25,00 

Na stanie


Papryka do tego sosu jest grillowana na żywym ogniu z wykorzystaniem drewna czereśniowego. Dzięki temu poza charakterystycznym smakiem przyrumienionej papryki otrzymujemy również delikatną nutę wędzonki. To jeden z naszych najlżejszych sosów, jeżeli chodzi o ostrość. Ma niespotykaną konsystencję, barwę oraz teksturę. Niezwykły lokalny produkt z Pogórza Kaczawskiego.

Ostrość: fire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scale
Skład: poblano, papryka z grilla, czosnek, sól, olej roślinny
Konsystencja: Gęsta
Data ważności: 01.10.2024
Masa netto: 80 g
nawadnianieNawadniane deszczówką
polska plantacja ostrych papryk100% chili z naszej uprawy

Opis

Największy komplement, jaki gospodyni może usłyszeć. Wzór do naśladowania i koniecznie podzielenia się przepisem po raz piąty już w tym roku. Jeśli to ciasto jest dobre, takie nie za słodkie, to imieniny, komunia czy wesele zawsze są udane. Nie pomoże quad, baniak bimbru czy dolary wujka Stasia, jeśli ciasto jest za słodkie. Dziwnym trafem zupełnie tak samo jest z tym sosem. Ten będzie dobry, bo jest taki nie za ostry.

Łagodny ostry sos

Tworząc ten łagodny ostry sos chcieliśmy przede wszystkim zadbać o tych, którzy nie widzą w każdym naszym słoiczku wyzwania. Od początku miało być łagodnie, aromatycznie i smacznie. Tak powstał ten łagodny sos o mocnym aromacie wędzonki i grillowanej papryki. Super komponuje się jako dodatek do grillowanych mięs i warzyw. Można go również wykorzystać jako pesto na tostach z czosnkiem lub cebulką. Oczywiście klasyczne danie kuchni wieczornej, czyli kanapka z serem i szynką również wspaniale zespoli te 2 wyszukane dodatki do pieczywa i nada im nowy wymiar smaku i aromatu.

lekko ostry sos

Dodatkowe informacje

OPAKOWANIE:

SŁOICZEK 80 ml

Podobne sosy↓