prz"> prz" /> Gryll na balkonie

Gryll na balkonie

Niedostępny
img
Sosy chili | Sosy pasteryzowane

Ostrość: fire scalefire scalefire scalefire scalefire scale

Skład: cherry bomb, bishop's crown, woda, sok z limonki, cukier trzcinowy, czosnek, olej lniany, ocet z białego wina

Pasuje do: Dania azjatyckie, Kuchnia włoska, Dania mączne

Opis:

Sos na bazie papryk, które są przez krótki okres czasu wędzone, a następnie przypiekane na żywym ogniu. Cukry zawarte w papryce karmelizują się podczas działania wysokiej temperatury zmieniając smak na zupełnie inny wymiar. Sos jest bardzo aromatyczny, słodki i dosyć mocno pikantny. Tekstura jest średnio-gładka, widać w w nim kawałeczki przypieczonej skórki papryk. Aromat dymu i czosnku, to dwa dominujące zapachy. Sos został spasteryzowany, ponieważ chcieliśmy jak najszybciej zamknąć ten aromat i smak w słoiczkach.
Sos testowy w 2018 r. Pełna dostępność wrzesień 2019 r.