Sosy fermentowane

Fermentacja, a właściwie kiszenie pulpy lub całych owoców papryki pozwala na uzyskanie wyjątkowego smaku i zapachu w sosie. Tego typu produkty nie tylko świetnie smakują, ale również działają dobroczynnie na florę jelitową.



Czacha dymi

Niedostępny
img
Ostrość: fire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scale

Skład: lemon drop, cherry bomb, poblano, piri piri, sól, czosnek, chipotle, cukier trzcinowy

Opis:

Receptura tego sosu została opracowana w 2014 r. Od tamtej pory stale dopracowujemy skład sosu, jednak to co stanowi jego duszę nie zmienia się. Są to własnoręcznie uwędzone Chipotle, które wnosi do sosu nie tylko wspaniały aromat dymu ale także kolor.

Nasze wędzone Tabasco wyróżnia się kolorem, barwą oraz teksturą – jest gęste i treściwe.



Mokry sen o Karolinie

Niedostępny
img
Ostrość: fire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scale = fire scale

Skład: lemon drop, cherry bomb, carolina reaper, trinidad scorpion chocolate i yellow, poblano, bird's eye, woda, ocet z białego wina, sól kamienna, czosnek

Opis:

Nasz najbardziej ostry sos, przygotowany z kilku odmian Trinidad Scorpion oraz Carolina Repaer. Niezwykle aromatyczny, piekielnie ostry, a zarazem złożony. Tylko dla koneserów!

Sos ponownie dostępny około Sierpnia 2019



Sos na grylla

Niedostępny
img
Ostrość: fire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scale

Skład: Lemon drop, chrzan, sól

Opis:

Połączenie bardzo cytrusowej papryczki odmiany Lemon drop ze swojskim chrzanem. Ten zestaw dał nam bardzo intensywny sos o wspaniałym aromacie chrzanu.