Cały rok się ciężko pracuje, aby w końcu zażyć luksusu bułgarskiego all exclusive. Granice pomiędzy śniadaniem, obiadem, a kolacją zacierają się, a driny prosto z bitch-baru wchodzą jak złoto. Choć każdy świetnie się bawi, w trzecim dniu trochę już człowiek tęskni za cebulą i kiełbasą z patelni. Niestety, przypominasz sobie również o sąsiedzie, więc póki co zamawiasz kolejny drink „Śliwka on the bitch” z podwójną rakiją. I to jest życie!
20,00 złBrak
210! Jedziemy! To słowa jakie cisną się na usta, gdy pierwszy raz znajdziesz się autem, najlepiej firmowym, po zachodniej stronie Odry. Częściej używa się tylko sentencji: Wie viel kostet diese Passat? My również minęliśmy zjazd i wsypaliśmy cały zapas Skorpionów, ale to się wyklepie i będzie, że z dedykacją dla Karoliny :-*
20,00 złBrak
Największy komplement, jaki gospodyni może usłyszeć. Wzór do naśladowania i koniecznie podzielenia się przepisem po raz piąty już w tym roku. Jeśli to ciasto jest dobre, takie nie za słodkie, to imieniny, komunia czy wesele zawsze są udane. Nie pomoże quad, baniak bimbru czy dolary wujka Stasia, jeśli ciasto jest za słodkie. Dziwnym trafem zupełnie tak samo jest z tym sosem. Ten będzie dobry, bo jest taki nie za ostry.
20,00 złBrak
To nie jest żaden uniwersalny sos. Po prostu rozpal grylla, weź te żeberka i piecz je wolno przez 6 godzin w 120 st. Potem dorzuć węgla i konkretnie rozpal konara. I tutaj wchodzi nasz sos, z białą pokrywką. Smaruj to, karmelizuj to – i tak minimum 3 razy. Róbcie sobie takie coś, bo konie same się pasą. Ten sos służy tylko do tego.
35,00 złBrak
Sentencja, która zawsze pada w święta oraz każde imieniny. Jasny i prosty przekaz, że nie wszystko jeszcze wylądowało na stole i można w każdej chwili dołożyć. Zupełnie jak ten sos, jeśli pierwsza porcja nie podpaliła Twojej stodoły, to wiedz, że możesz sam zaprószyć ogień nakładając sobie drugą porcję. Jednak wówczas OSP nie pomoże Ci w walce z takim żywiołem, bo ogniki zaczęły już zrywać papę z dachu stodoły… No co zrobisz? Nic nie zrobisz…
30,00 złBrak
Ten sos to dedykacja dla wszystkich przeciwników pizzy z ananasem. Nasze papryczki odmian Lemon Drop, Cherry Bomb i Poblano wzbogaciliśmy soczystym ananasem, dzięki temu nie trafił on na hawajską pizzę. Sos jest pikantny i aromatyczny, ale przede wszystkim zawiera sporą słodycz. Podkreśli ona idealnie ciężkie, pieczone mięsa oraz potrawy kuchni karaibskiej.
Sos inspirowany cebulowym chutney jednak z dodatkiem bardzo ostrej papryczki Trinidad Scorpion. Sos ma gładką konsystencję z drobinkami papryczek. Słodycz cebuli komponuje się z bardzo dużą ostrością, idealna opcja do kaczki lub krwistej wołowiny. Niepozorny i zdradliwy niczym somsiad, gdy zajedziesz nowym, 15 letnim TDI na podwórko!
20,00 złBrak
Zielony sos chili powstaje zawsze na końcu sezonu. Do jego wytworzenia zbieramy papryki, które już nie zdążą się wybarwić. Największym wyzwaniem w przypadku tego sosu, to zachowanie jak najbardziej intensywnego koloru zieleni. Edycja 2018 jest zdecydowanie bardziej pikantna od zeszłorocznej. Ilość dodatków jednak jak zawsze minimalna, jedynie sól i sok z cytryn. Dzięki temu sos zachowuje w pełni charakter zielonych papryczek i jest produktem najwyższej jakości.
Sos w stylu karaibskim, delikatnie słodki, o cytrusowym aromacie i pięknej, pomarańczowej barwie.
20,00 złBrak
Kody rabatowe, dostęp do unikatowych sosów, info o nowościach zawsze szybciej niż sąsiad
Strona korzysta z plików cookies w Twojej przeglądarce. więcej info
Nasza strona jest oparta o CMS Wordpress. Jego mechanizmy zapisują w Twojej przeglądarce pliki cookies. Dzięki którym mamy możliwość zbierania statystyk odwiedzin, auto-uzupełniania formularzy oraz wiele innych przydatnych funkcjonalności. Jeśli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików w swojej przeglądarce, możesz w dowolnej chwili wyłączyć ich obsługiwanie w ustawieniach przeglądarki lub opuścić naszą stronę i wyczyścić ciasteczka z pamięci przeglądarki.