Sosy pasteryzowane

Sosy pasteryzowane z reguły wyróżniają się nieco większą słodkością i brakiem dodatku octu. Najbardziej popularne w tej grupie są sosy w karaibskim stylu, bazujące na tropikalnych dodatkach, takich jak mango lub awokado.



Nie dla pizzy hawajskiej

Niedostępny
img
Ostrość: fire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scale

Skład: ananas, lemon drop, cherry bomb, poblano, bishop's crown, trinidad scorpion, bird's eye, piri piri, gorczyca, sól, miód lipowy

Opis:

Ten sos to dedykacja dla wszystkich przeciwników pizzy z ananasem. Nasze papryczki odmian Lemon Drop, Cherry Bomb i Poblano wzbogaciliśmy soczystym ananasem, dzięki temu nie trafił on na hawajską pizzę. Sos jest pikantny i aromatyczny, ale przede wszystkim zawiera sporą słodycz. Podkreśli ona idealnie ciężkie, pieczone mięsa oraz potrawy kuchni karaibskiej.



Somsiad złodziej

Niedostępny
img
Ostrość: fire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scale

Skład: karmelizowana cebula, cherry bomb, trinidad scorpion, cukier trzcinowy, sól jodowana, czosnek

Opis:

Sos inspirowany cebulowym chutney jednak z dodatkiem bardzo ostrej papryczki Trinidad Scorpion. Sos ma gładką konsystencję z drobinkami papryczek. Słodycz cebuli komponuje się z bardzo dużą ostrością, idealna opcja do kaczki lub krwistej wołowiny. Niepozorny i zdradliwy niczym somsiad, gdy zajedziesz nowym, 15 letnim TDI na podwórko!

Dostępny w 180 ml słoiczkach.



Zielony sos chili 2018

Niedostępny
img
Ostrość: fire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scale

Skład: mieszanka zielonych papryk Lemon drop, Poblano, Bishop's Crovn, Piri Pri, Sok z cytryny, sól

Opis:

Zielony sos chili powstaje zawsze na końcu sezonu. Do jego wytworzenia zbieramy papryki, które już nie zdążą się wybarwić. Największym wyzwaniem w przypadku tego sosu, to zachowanie jak najbardziej intensywnego koloru zieleni. Edycja 2018 jest zdecydowanie bardziej pikantna od zeszłorocznej. Ilość dodatków jednak jak zawsze minimalna, jedynie sól i sok z cytryn. Dzięki temu sos zachowuje w pełni charakter zielonych papryczek i jest produktem najwyższej jakości.



Urlop na działce

Niedostępny
img
Ostrość: fire scalefire scalefire scalefire scalefire scale

Skład: mango, brzoskwinia, lemon drop, cherry bomb, poblano, sól kamienna, cukier trzcinowy

Opis:

Sos w stylu karaibskim, delikatnie słodki, o cytrusowym aromacie i pięknej, pomarańczowej barwie.



Gryll na balkonie

Niedostępny
img
Ostrość: fire scalefire scalefire scalefire scalefire scale

Skład: cherry bomb, bishop's crown, woda, sok z limonki, cukier trzcinowy, czosnek, olej lniany, ocet z białego wina

Opis:

Sos na bazie papryk, które są przez krótki okres czasu wędzone, a następnie przypiekane na żywym ogniu. Cukry zawarte w papryce karmelizują się podczas działania wysokiej temperatury zmieniając smak na zupełnie inny wymiar. Sos jest bardzo aromatyczny, słodki i dosyć mocno pikantny. Tekstura jest średnio-gładka, widać w w nim kawałeczki przypieczonej skórki papryk. Aromat dymu i czosnku, to dwa dominujące zapachy. Sos został spasteryzowany, ponieważ chcieliśmy jak najszybciej zamknąć ten aromat i smak w słoiczkach.
Sos testowy w 2018 r. Pełna dostępność wrzesień 2019 r.