Bez cukru

Sosy bez dodatku cukru, zarówno białego jak i trzcinowego. Jeśli liczysz kalorie lub po prostu unikasz cukru to te sosy są dla Ciebie!
Wędzone składniki

Sosy dla każdego, kto lubi czuć „smołky flejwer” w ostre polewie paprykowej. Używamy głównie drewna śliwkowego, jabłoniowego i olchy.
Sosy pasteryzowane

Świeżo przetarte papryczki po zbiorze to domena tego typu sosów. Mocny smak nie tylko ostrości ale i dodatków.
Ostry sos dla każdego
Staramy się, aby każdy nowy ostry sos z Rykowiska był na swój sposób wyjątkowy i oryginalny. Przykładamy uwagę do tego, aby składniki w jak największym stopniu pochodziły z naszego gospodarstwa. Ofertę sosów rozbudowujemy w kierunku posiadania produktu dla każdego, kto szuka nowych smaków i doznań. Z drugiej strony, stawiamy również na klasyczne ostre sosy, które nie tyle mają zaskakiwać, co przywoływać miłe wspomnienia i po prostu poprawiać nam humor.
Ekstremalnie ostry sos
Oczywiście nie zapominamy o prawdziwych smokach, dla których jedyną wartością mającą znaczenie jest wartość SHU. To dla nich uprawiamy i przerabiamy co roku odmiany Carolina Reaper, Habanero i Scorpiony. Od nasionka aż po ręczny rozlew gotowego ostrego sosu. Zachęcamy do odkrycia bogactwa smaku i różnorodności płynącej prosto z serca Gór Kaczawskich.