Wybierz swój ostry sos

Bez cukru

ostry sos bez cukru

Sosy bez dodatku cukru, zarówno białego jak i trzcinowego. Jeśli liczysz kalorie lub po prostu unikasz cukru to te sosy są dla Ciebie!

Keto ostre sosy

keto ostre sosy

Jako fani diety keto, wiemy dobrze jak ważne jest zachowanie pełni radości z jedzenia, szczególnie w pierwszych tygodniach stosowania tej diety. Tutaj znajdziesz sosy, które nie pozwolą Ci wyjść z ketozy.

Słodkie ostre sosy

słodkie ostre sosy

Dobrze wiemy, jak bardzo uzależniający jest smak słodko-ostro-słony. Ta mieszanka daje tak silne wystrzały endorfin, że aż tęczowa para leci z uszu.

Wędzone składniki

wędzone ostre sosy ostry sos

Sosy dla każdego, kto lubi czuć „smołky flejwer” w ostre polewie paprykowej. Używamy głównie drewna śliwkowego, jabłoniowego i olchy.

Owocowe ostre sosy

owocowe ostre sosy

Owoce są zdrowe, jak występujące w Polsce to z naszego sadu. Na słodko, na bogato, na zawsze ostre!

Sosy fermentowane

fermentowane ostre sosy

Sosy fermentowane lub po naszemu kiszone to rozwinięcie potencjału, jaki drzemie w naszych papryczkach. W dodatku nasze fermenty nie są pasteryzowane.

Sosy pasteryzowane

ostre sosy pasteryzowane

Świeżo przetarte papryczki po zbiorze to domena tego typu sosów. Mocny smak nie tylko ostrości ale i dodatków.

Ziołowe ostre sosy

ziołowy ostry sos

Ostre sosy, w których nutka ziołowa jest na prawdę mocna zarówno w smaku jak i aromacie.

Ostry sos dla każdego

Staramy się, aby każdy nowy ostry sos z Rykowiska był na swój sposób wyjątkowy i oryginalny. Przykładamy uwagę do tego, aby składniki w jak największym stopniu pochodziły z naszego gospodarstwa. Ofertę sosów rozbudowujemy w kierunku posiadania produktu dla każdego, kto szuka nowych smaków i doznań. Z drugiej strony, stawiamy również na klasyczne ostre sosy, które nie tyle mają zaskakiwać, co przywoływać miłe wspomnienia i po prostu poprawiać nam humor.

Ekstremalnie ostry sos

Oczywiście nie zapominamy o prawdziwych smokach, dla których jedyną wartością mającą znaczenie jest wartości SHU. To dla nich uprawiamy i przerabiamy co roku odmiany Carolina Reaper, Habanero i Scorpiony. Od nasionka aż po ręczny rozlew gotowego ostrego sosu. Zachęcamy do odkrycia bogactwa smaku i różnorodności płynącej prosto z serca Gór Kaczawskich.