Ostre sosy Warszawa – sosy Rykowisko obecnie są bezpośrednio dostępne w Warszawie w sklepie Taste Store Meats & More. To jedyne miejsce w stolicy Polski, gdzie dostaniecie ostre sosy Rykowisko! Przed wizytą warto zadzwonić i zapytać o dostępność konkretnych sosów tel. 668 668 500 Zapraszamy do skosztowania wyjątkowego produktu lokalnego z Pogórza Kaczawskiego na dolnym śląsku.

Sklep – ostre sosy Warszawa
Jeśli szukacie ciekawych sosów tworzonych dzięki pasji i z papryczek z własnej uprawy to sosy Rykowisko będą idealną propozycją. Nasze szerokie portfolio oferuje zarówno delikatne sosy kiszone i pasteryzowane, sosy o średniej mocy, a także potężne sosiwa z Carolina reaper. Wszystkie papryczki są uprawiane przez nas osobiście od nasionka po gotowy produkt.
Niewielka uprawa i produkcja sprawia, że możemy tworzyć co roku nowe warianty ostrych sosów. Posiadamy również pozycje, które towarzyszą nam już od wielu lat, i które mają rzeszę oddanych fanów. Naszym najsłynniejszym sosem, który każdy powinien spróbować to Piłaci z kałaibów. Dzięki średniemu poziomu palenia, nadaje się on do codziennego użytku w niewielkich porcjach. Gdy doda się go zbyt dużo, może trochę popalić. Powstaje on tylko z jednej odmiany papryczki Cajun belle. Odmiana ta bardzo dobrze radzi sobie w naszym górskim klimacie, wyróżniając się dużą plennością i świetnym smakiem.
Carolina reaper Warszawa
Szukając w stolicy przetworów na bazie Carolina reaper nie sposób pominąć sosu Mokry sen o Karolinie. To wyjątkowy na polskim rynku dodatek, ponieważ jest to sos stworzony wyłącznie z papryczek odmiany Carolina reaper red i yellow. Jednak to, co go wyróżnia na tle innych sosów Carolina reaper, to fakt, że jest on fermentowany/kiszony.
Ten proces sprawia, że Mokry sen o Karolinie nabiera zupełnie innego charakteru i bogatego smaku. Jest to na prawdę ciekawa propozycja, oczywiście dla tych, którzy są w stanie znieść pieczenie i ból jaki powoduje jego konsumpcja.
Zapraszamy do odwiedzenia sklepu Taste Store Meats & More w Warszawie i odkrycie bogactwa smaku i rzemieślniczej produkcji polskich ostrych sosów.
