Opis
Ostre papryczki Jalapeno można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Jeśli szukacie papryczek tej odmiany z krajowej farmy, to tutaj je znajdziecie! Zbiór papryczek Jalapeno zaczyna się pod koniec września, tuż przed początkiem ich dojrzewania. Ta odmiana papryczek słynie z tego, że najlepiej smakuje jako zielona. Podobnie jak w uprawie Cajun Belle, ta papryczka to nasza specjalność. Od ponad 10 lat korzystamy z własnych nasion, które co sezon selekcjonujemy z owoców o pożądanych cechach. Czyli niezbyt wysoki poziom ostrości oraz duży rozmiar.
Zbiór odbywa się w pełni ręcznie i możecie zobaczyć jak wygląda zbieranie ponad 20 kg tych papryczek na poniższym filmiku.
Te ostre papryczki jalapeno to zupełnie inny produkt niż ten w marketach. Tutaj owoce są zrywane, od razu pakowane i wysyłane w ciągu 24h. W Większości przypadków nie mija więcej niż 48h od zbioru do dostawy. W tym sezonie mamy jej na tyle dużo, że chcemy się częścią z Wami podzielić. A jeśli preferujesz już gotowe rozwiązania to polecamy ostre papryczki jalapeno w postaci naszych sosów. Hodowane na naszej farmie chili od ziarenka po papryczkę.


