Rozmarynowy hasz 200 g

50,00 

Na stanie


Rozmarynowy hasz” to unikalny ostry sos stworzony z myślą o miłośnikach steków i intensywnych smaków. W składzie znajdziesz jalapeno, które dodaje ostrości, aromatyczny rozmaryn, sól kamienną oraz ocet, które razem tworzą wyjątkowy smak. Ten sos idealnie nadaje się jako baza do sosu na patelnię, po smażeniu steka. Jeśli lubisz wyraziste, naturalne produkty bez sztucznych dodatków, ten sos z pewnością spełni Twoje oczekiwania. „Rozmarynowy hasz” świetnie sprawdzi się też jako dodatek do grillowanego mięsa czy warzyw.”

Ostrość: fire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scalefire scale
Skład: zielone jalapeno, czosnek, rozmaryn, oliwa z oliwek, ocet, sól kamienna
Konsystencja: Gęsta
Data ważności: 01.10.2025
Masa netto: 80 g
nawadnianieNawadniane deszczówką
polska plantacja ostrych papryk100% chili z naszej uprawy

Opis

Rozmarynowy hasz – ostry sos z jalapeno i rozmarynem do steków. Ostry sos do steka koniecznie musi zawierać rozmaryn.

Ostry sos do steka „Rozmarynowy hasz” – idealny dodatek do steków

Uprawa jalapeno zaczyna się od nasion wysianych w tunelu. Rośliny rosną w stałym rytmie, podlewane i doglądane na bieżąco. Z czasem z zielonych krzaczków wyłaniają się ostre papryczki. Zbieramy je, gdy osiągną odpowiednią wielkość i ostrość – bez zbędnych ceregieli. Rozmaryn pochodzi również z naszej uprawy. Krzewy rosną w słońcu, a my regularnie przycinamy je, żeby uzyskać jak najbardziej aromatyczne gałązki. Zbieramy tylko te najlepsze, od razu trafiają do produkcji. „Rozmarynowy hasz” to połączenie jalapeno i świeżego rozmarynu. Prosty, mocny smak, który idealnie pasuje do steków.

Połączenie jalapeno i rozmarynu – idealny kompan krwistego steka

Po zdjęciu steka z patelni wykorzystaj gorący tłuszcz i soki do przygotowania sosu. Wlej „Rozmarynowy hasz,” pozwalając octowi z sosu odczepić resztki mięsa z dna patelni. Następnie dodaj śmietanę 30%, żeby złagodzić intensywność i uzyskać kremową konsystencję. Mieszaj, aż sos będzie gładki. Najlepszy efekt uzyskasz, polewając gotowym sosem już pociętego steka. Sos wnika w mięso, wzmacniając jego smak i dodając ostrość jalapeno oraz aromat rozmarynu, tworząc doskonałe połączenie z soczystym mięsem. Oczywiście wedle uznania możesz sos wzbogacic o pieczarki, cebulę lub sezonowe warzywa jak choćby szparagi czy grzyby leśne.

Rozmarynowy ostry sos do steka

„Rozmarynowy hasz” to unikalny ostry sos stworzony z myślą o miłośnikach steków i intensywnych smaków. W składzie znajdziesz jalapeno, które dodaje ostrości, aromatyczny rozmaryn, sól kamienną oraz ocet, które razem tworzą wyjątkowy smak. Ten sos idealnie nadaje się jako baza do sosu na patelnię, po smażeniu steka. Ale spokojnie możesz go używać również klasycznie jak każdy solidny i uczciwy ostry sos.

W składzie znajdziesz jalapeno, które dodaje ostrości, aromatyczny rozmaryn, sól kamienną oraz ocet, które razem tworzą wyjątkowy smak. Ten sos idealnie nadaje się jako baza do sosu na patelnię, po smażeniu steka. „Rozmarynowy hasz” to unikalny ostry sos stworzony z myślą o miłośnikach steków i intensywnych smaków.