O nas

Uprawą ostrych odmian papryczek zainteresowaliśmy się w 2014 r. sadząc pierwsze krzaczki w doniczkach. Bardzo nam się to spodobało, hodowlach tych roślin, to na prawdę świetna zabawa. W tym samym roku powstał również pierwszy fermentowany sos w naszej kuchni. Z każdym rokiem poszerzaliśmy wachlarz hodowanych odmian.

Rok 2014 wysadzamy w domu pierwsze ostre papryki do doniczek w mieszkaniu w Jeleniej Górze.

2016 – budowa wędzarni i pierwszy prototyp sosu Czacha dymi.

Wiosną 2018 r. postawiliśmy pierwszą szklarnię, w której zaczęliśmy uprawiać najbardziej znane i lubiane przez nas odmiany (Lemon drop, Cherry Bomb, Bishop’s Crown). Nasza uprawa opiera się wyłącznie o ekologiczne metody, pomimo tego, że nawet papryki chili mają spore wymagania glebowe nie stosujemy sztucznych nawozów, a jedynie kompost i młóto (odpad po produkcji piwa).

W Czerwcu 2019 r. kupiliśmy gospodarstwo rolne w Gorzanowicach pod Bolkowem, gdzie chcemy dalej rozwijać hodowlę super ostrych papryk i produkować z nich zdrowe, ekologiczne produkty.

jalapeno polskie sosy

0

Strona korzysta z plików cookies w Twojej przeglądarce. więcej info

Nasza strona jest oparta o CMS Wordpress. Jego mechanizmy zapisują w Twojej przeglądarce pliki cookies. Dzięki którym mamy możliwość zbierania statystyk odwiedzin, auto-uzupełniania formularzy oraz wiele innych przydatnych funkcjonalności. Jeśli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików w swojej przeglądarce, możesz w dowolnej chwili wyłączyć ich obsługiwanie w ustawieniach przeglądarki lub opuścić naszą stronę i wyczyścić ciasteczka z pamięci przeglądarki.

Zamknij