Opis
To nie jest żaden uniwersalny sos bbq. Po prostu rozpal grylla, weź te żeberka i piecz je wolno przez 6 godzin w 120 st. Potem dorzuć węgla i konkretnie rozpal konara. I tutaj wchodzi nasz sos, z białą pokrywką. Smaruj to, karmelizuj to – i tak minimum 3 razy. Róbcie sobie takie coś, bo konie same się pasą. Ten sos służy tylko do tego.
Gdy wiemy, że będzie grillowane to nasza nóżka sama już tupta do lodówki po właśnie ten sosik. Na naszym blogu znajdziecie mnóstwo przepisów z wykorzystaniem właśnie Barbi IQ. Polecamy Wam szczególnie Meatballs’y wołowe, obficie obejcowane tym ostrym sosiwem. Wolno pieczone żeberka również z ochotą spiją każdą kroplę tego sosu, która na nich wyląduje. Pamiętaj tylko by piec je w rękawie lub folii aluminiowej. W przeciwnym przypadku będą suche jak tam gdzie pieprz rośnie. Dzięki wykorzystaniu uczciwej brytyjskiej melasy sos lepi się wszystkiego, jakbyś wszedł do klubu GO GO z plikiem 20 zł.
Jeśli jest piątkowy wieczór, w koszyku masz brykiet, rozpałkę, karkóweczkę, piwerko i pozostał jedynie do wyboru sos bbq. To nie szukaj, bo już nie musisz. Wejdź w posiadanie Barbi IQ, a najlepiej dwóch. Jedna w torbie na zakupy, a druga na siedzeniu pasażera Twojej fury. Bierz życie za rogi! Barbi IQ – jesteś spoko gość…