Nalewka z aronii – odcedzanie owoców

Kategoria: Przetwory
9 października 2018
wiśnie odmiany szklanka

Nadszedł czas aby oddzielić owoce aronii od mieszaniny spirytusu z wódką. Owoce macerowały się 2 miesiące w alkoholu, nie miażdżyłem ich, więc musiałem uzbroić się w cierpliwość. Bałem się, że ze zmiażdżonych owoców przejdzie do roztworu gorycz, dlatego też wybrałem opcję z całymi owocami. Płyn zleję do osobnego naczynia, a aronię zasypię cukrem, aby wyciągnął jak najwięcej soku z owoców. Gdy cukier w pełni się rozpuści połączę powstały syrop z wcześniej zlanym alkoholem.

Podobne wpisy:


0

Strona korzysta z plików cookies w Twojej przeglądarce. więcej info

Nasza strona jest oparta o CMS Wordpress. Jego mechanizmy zapisują w Twojej przeglądarce pliki cookies. Dzięki którym mamy możliwość zbierania statystyk odwiedzin, auto-uzupełniania formularzy oraz wiele innych przydatnych funkcjonalności. Jeśli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików w swojej przeglądarce, możesz w dowolnej chwili wyłączyć ich obsługiwanie w ustawieniach przeglądarki lub opuścić naszą stronę i wyczyścić ciasteczka z pamięci przeglądarki.

Zamknij