Nalewka z aronii – odcedzanie owoców

Kategoria: Przetwory
9 października 2018
wiśnie odmiany szklanka

Nadszedł czas aby oddzielić owoce aronii od mieszaniny spirytusu z wódką. Owoce macerowały się 2 miesiące w alkoholu, nie miażdżyłem ich, więc musiałem uzbroić się w cierpliwość. Bałem się, że ze zmiażdżonych owoców przejdzie do roztworu gorycz, dlatego też wybrałem opcję z całymi owocami. Płyn zleję do osobnego naczynia, a aronię zasypię cukrem, aby wyciągnął jak najwięcej soku z owoców. Gdy cukier w pełni się rozpuści połączę powstały syrop z wcześniej zlanym alkoholem.

Podobne wpisy:


0

Korzystając z witryny akceptujesz fakt, że korzystamy z plików cookies więcej info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close