Barbi IQ 2020 polski ostry sos bbq

Kategoria: Polskie BBQ, Uprawa chili
1 września 2020
polski sos barbecue

Pod koniec sierpnia było już sporo wiadomości i telefonów, czy sosy są już w sprzedaży. Za każdym razem powtarzałem jak mantrę, że sosy co prawda są gotowe, ale jeszcze nie nakleiliśmy etykiet, a poza tam zachęcałem do poczekania chwilkę jeszcze, bo postaramy się na otwarcie sprzedaży przygotować pierwszą partię Barbi IQ, czyli naszego sosu BBQ.

Czym jest nasz sos bbq?

Sklepowe sosy bbq dostępne w Polsce mają niezły aromat na ogół jednak brakuje im tekstury w konsystencji, są przetarte jak zwykły ketchup, a naszym zdaniem najwyższej jakości sos tego typu powinien zachować strukturę pomidorów, o ile właśnie do jego wytworzenia użyło się prawdziwych pomidorów, a nie gotowego przecieru.

Do naszego sosu wykorzystaliśmy prawdziwe pomidory odmiany Lima. Dymny posmak nie jest wynikiem wykorzystania aromatu dymu wędzarniczego, a po prostu wędzenia papryk odmiany Poblano. Przygotowanie pierwszej partii zaczęliśmy w piątek po południu, gotowy sos butelkowaliśmy w niedzielę wieczorem – tyle trwała jego produkcja. Tak to właśnie powinno się robić!

Jeśli zapytacie kogokolwiek z ekipy Rykowiska, który sos uważa za najsmaczniejszy, to bez wahania usłyszycie Barbi IQ.

polski ostry sos bbq

Podobne wpisy:


0

Strona korzysta z plików cookies w Twojej przeglądarce. więcej info

Nasza strona jest oparta o CMS Wordpress. Jego mechanizmy zapisują w Twojej przeglądarce pliki cookies. Dzięki którym mamy możliwość zbierania statystyk odwiedzin, auto-uzupełniania formularzy oraz wiele innych przydatnych funkcjonalności. Jeśli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików w swojej przeglądarce, możesz w dowolnej chwili wyłączyć ich obsługiwanie w ustawieniach przeglądarki lub opuścić naszą stronę i wyczyścić ciasteczka z pamięci przeglądarki.

Zamknij