Pod koniec sierpnia było już sporo wiadomości i telefonów, czy sosy są już w sprzedaży. Za każdym razem powtarzałem jak mantrę, że sosy co prawda są gotowe, ale jeszcze nie nakleiliśmy etykiet, a poza tam zachęcałem do poczekania chwilkę jeszcze, bo postaramy się na otwarcie sprzedaży przygotować pierwszą partię Barbi IQ, czyli naszego sosu BBQ.
Sklepowe sosy bbq dostępne w Polsce mają niezły aromat na ogół jednak brakuje im tekstury w konsystencji, są przetarte jak zwykły ketchup, a naszym zdaniem najwyższej jakości sos tego typu powinien zachować strukturę pomidorów, o ile właśnie do jego wytworzenia użyło się prawdziwych pomidorów, a nie gotowego przecieru.
Do naszego sosu wykorzystaliśmy prawdziwe pomidory odmiany Lima. Dymny posmak nie jest wynikiem wykorzystania aromatu dymu wędzarniczego, a po prostu wędzenia papryk odmiany Poblano. Przygotowanie pierwszej partii zaczęliśmy w piątek po południu, gotowy sos butelkowaliśmy w niedzielę wieczorem – tyle trwała jego produkcja. Tak to właśnie powinno się robić!
Jeśli zapytacie kogokolwiek z ekipy Rykowiska, który sos uważa za najsmaczniejszy, to bez wahania usłyszycie Barbi IQ.
Strona korzysta z plików cookies w Twojej przeglądarce. więcej info
Nasza strona jest oparta o CMS Wordpress. Jego mechanizmy zapisują w Twojej przeglądarce pliki cookies. Dzięki którym mamy możliwość zbierania statystyk odwiedzin, auto-uzupełniania formularzy oraz wiele innych przydatnych funkcjonalności. Jeśli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików w swojej przeglądarce, możesz w dowolnej chwili wyłączyć ich obsługiwanie w ustawieniach przeglądarki lub opuścić naszą stronę i wyczyścić ciasteczka z pamięci przeglądarki.
Dodaj komentarz