Tabasco z zielonego chili

Kategoria: Uprawa chili
11 października 2018
owoce papryki odmiany cherry chili

W połowie jesieni przyjdzie w końcu taki dzień, gdzie zostanie podjęta decyzja o zakończeniu uprawy. Wówczas na krzakach będzie jeszcze sporo zielonych papryk, które oczywiście nie można wyrzucać. W zeszłym sezonie zrobiłem z nich pasteryzowany sos, który służył nam głównie jako zamiennik masła (wówczas panował kryzys maślany). Dużo bardziej smakują mi jednak sosy fermentowane, więc w tym roku ostatnie tabasco będzie właśnie koloru zielonego.

Podobne wpisy:


0

Strona korzysta z plików cookies w Twojej przeglądarce. więcej info

Nasza strona jest oparta o CMS Wordpress. Jego mechanizmy zapisują w Twojej przeglądarce pliki cookies. Dzięki którym mamy możliwość zbierania statystyk odwiedzin, auto-uzupełniania formularzy oraz wiele innych przydatnych funkcjonalności. Jeśli nie zgadzasz się na zapisywanie tych plików w swojej przeglądarce, możesz w dowolnej chwili wyłączyć ich obsługiwanie w ustawieniach przeglądarki lub opuścić naszą stronę i wyczyścić ciasteczka z pamięci przeglądarki.

Zamknij